⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Pasta e fagioli

(4 port)

1 hackade morötter
1/2 hackad gul lök
1 pressade vitlöksklyftor
400-500 g krossade tomater
2,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärningar
1 lagerblad
1,5 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burkar kidneybönor, avrunna och sköljda
250 gram pasta av valfri sort
Lite parmesan för topping

Börja med att hacka moroten och löken fint. Fräs detta i en stor kastrull och tillsätt vitlöksklyftan.
Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, hönsbuljongtärningen, lagerblad, oregano, salt och peppar. Låt detta koka i cirka 15-20 minuter.
Tillsätt sedan pastan och låt koka enligt paketet. Red eller spä ut beroende på hur mycket vatten som försvinner under kokningen. Tillsätt avrunna och sköljda kidneybönor när någon minut återstår av kokningen. Servera och toppa med parmesan.